Polityka prywatności

Korzystając z serwisu internetowego www.abrakadabra.sklep.pl akceptujesz zasady zawarte w Polityce Prywatności.
 
I. Ochrona Danych Osobowych
1. Administratorem danych osobowych jest Abrakadabra s.c. Agnieszka Strzałkowska Sebastian Strzałkowski 00-195 Warszawa ul. Zygmunta Słomińskiego 7 lok U7, telefon 516 096 075, e-mail abrakadabra@abrakadabra.sklep.pl

2. Osobą odpowiedzialną za przetwarzanie danych osobowych jest Sebastian Strzałkowski 00-195 Warszawa ul. Zygmunta Słomińskiego 7 lok U7, telefon 516 096 075, e-mail abrakadabra@abrakadabra.sklep.pl

3. Dane osobowe będą przetwarzane w celu:

a) realizacji umów zawartych z klientami a w szczególności realizacji zamówień, potwierdzania zamówienia, informowania o stanie realizacji zamówienia– podstawą prawną jest niezbędność przetwarzania do wykonania umowy (art.6 ust.1 lit. B RODO

b) prowadzenie marketingu produktów i usług w formie newslettera – podstawą prawną przetwarzania jest zgoda (art.6 ust. 1 lit. A RODO)

c) realizacji reklamacji, zwrotu i wymiany – podstawą prawną jest niezbędność przetwarzania do wykonania umowy (art.6 ust.1 lit. B RODO)

d)rezerwacji terminu sesji – podstawą prawną jest niezbędność przetwarzania do wykonania umowy (art.6 ust.1 lit. B RODO)

e) świadczenia usługi rejestracji i prowadzenia konta Klienta w Sklepie internetowym abrakadabra.sklep.pl - podstawą prawną jest niezbędność przetwarzania do wykonania umowy (art.6 ust.1 lit. B RODO) a co do zakresu danych dodatkowych podstawą prawną przetwarzania jest zgoda (art.6 ust. 1 lit. A RODO)

f) podpisania oświadczenia o przekazaniu praw autorskich i zgody na wykorzystanie wizerunku w przypadku sesji zdjęciowych - podstawą prawną przetwarzania jest zgoda (art.6 ust. 1 lit. A RODO)

g)kontaktu i odpowiedzi na zapytania klientów wysyłane na skrzynkę pocztową abrakadabra@abrakadabra.sklep.pl -podstawą prawną jest uzasadniony interes Administratora polegający na niepozostawianiu złożonego z własnej inicjatywy Użytkownika bez odpowiedzi (art.6 ust.1 lit. F RODO)

4. Dane osobowe nie będą udostępniane innym osoboe

5. Dane osobowe nie będą przekazywane do innych Państw

6. Dane osobowe będą przetwarzane przez okres:

- dane związane z realizacją umowy, reklamacji, wymiany lub zwrotu – 5 lat od zakończenia roku podatkowego, w którym wystawiono dokument sprzedaży lub zamknięto procedurę reklamacji

- dane przetwarzane w celach prowadzenia marketingu produktów i usług w formie newslettera oraz dane przetwarzane w celach świadczenia usługi rejestracji i prowadzenia konta Klienta w Sklepie internetowym www.abrakadabra.sklep.pl  - do czasu cofnięcia zgody

- dane podpisania oświadczenia  o przekazaniu praw autorskich i zgody na wykorzystanie wizerunku w przypadku sesji zdjęciowych – bezterminowo  

- dane  przetwarzane w celu odpowiedzi na formularz kontaktowy – 2 lata,

- dane ze skrzynki pocztowej – 2 lata

7. Jeżeli przetwarzanie danych wynika z udzielonej zgody, zgoda taka może zostać cofnięta w każdym czasie.

8. W związku z przetwarzaniem danych przysługuje prawo do:

a) dostępu do danych,

b)poprawiania danych

c) ograniczenia przetwarzania danych

d) usunięcia danych.

9. Przysługuje skarga do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych

 

II. Polityka Cookies

1. Cookies (Ciasteczka)
Firma Abrakadabra wykorzystuje cookies, czyli pliki tekstowe zapisywane na komputerze użytkownika, identyfikujące go w sposób potrzebny do umożliwienia niektórych operacji. Warunkiem działania cookies jest ich akceptacja przez przeglądarkę i nie usuwanie ich z dysku.
 
2. Czym są pliki „cookies”?
Poprzez pliki „cookies” należy rozumieć dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, przechowywane w urządzeniach końcowych użytkowników przeznaczone do korzystania ze stron internetowych. Pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie użytkownika i odpowiednio wyświetlić stronę internetową dostosowaną do jego indywidualnych preferencji. „Cookies” zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
 
3. Do czego używamy plików „cookies”?
Pliki „cookies” używane są w celu dostosowania zawartości stron internetowych do preferencji użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych. Używane są również w celu tworzenia anonimowych, zagregowanych statystyk, które pomagają zrozumieć w jaki sposób użytkownik korzysta ze stron internetowych co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości, z wyłączeniem personalnej identyfikacji użytkownika.
 
4. Jakich plików „cookies” używamy?
Stosowane są dwa rodzaje plików „cookies” – „sesyjne” oraz „stałe”. Pierwsze z nich są plikami tymczasowymi, które pozostają na urządzeniu użytkownika, aż do wylogowania ze strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki pozostają na urządzeniu użytkownika przez czas określony w parametrach plików „cookies” albo do momentu ich ręcznego usunięcia przez użytkownika.
 
5. Usuwanie plików „cookies”
Standardowo oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych domyślnie dopuszcza umieszczanie plików „cookies” na urządzeniu końcowym. Ustawienia te mogą zostać zmienione w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików „cookies” w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym przesłaniu na urządzenie użytkownika. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików „cookies” dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej). 
Ograniczenie stosowania plików „cookies”, może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronie internetowej.

.Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zgodnie z polityką prywatności